Melodifestivalen

Visste ni att Ozzy Osbourne är med i årets melodifestival, II KNOOW, det kom som en chock för mig med!

 
Py Bäckman
 

Ozzy


HA!


Hej Hej dagboken

Godmorgon! Att det är härligt att känna sig bakis efter en natts arbete, min kropp fungerar bara inte med att sova under dagens ljus, eller iaf inte till två på dagen! Nåja, jag är nöjd att jag fick mig några timmars sömn den här gången jämfört med sist när 1,5 timmas sömn tycktes få räcka! Ouuusch!
Hur som helst, jag är pigg som en mört och kvällens aktiviteter består av After Work på Olivers men Vero Moda gänget, det bästa blir ju ändå förhänget med lite skumpa;)hohoo.
Nu ska jag hoppa i duchen och duscha av mig sjukhuset!

Jag har ett pirr i min mage för att nånting roligt väntar. Vad det slutar med är frågan men jag är freeeekin exciting!!!;)

Ha en bra kväll!!!



I feel like

Jag känner mig:



Ja ungefär så känner jag mig idag!


Släkt

Jag uppskattar verkligen min släkt, speciellt när man träffar var och en av dom var 5:e år eller något när i princip alla är bosatta Stockholm och neråt. Förrutom en moster med ett gäng kusiner i Umeå. Men idag fick jag äran att ha min moster och hennes man på besök som är bosatta låååångt ner i åkerlandet Skåne där jag tillbringat en stor del av min barndom. Stället där dom bor, en bit utanför Malmö, är som ett paradis för mig. Huset, trädgården, grannskapet, området, diverse fladdermus jakter, luften, bokskogen en bit bort och den stora ankdammen som jag och min bror haft stort intresse för hela våran barndom. Det första vi ville göra när vi anlände var, "mata ankor", men ack så mysigt! Och det mest sällsynta med den här dammen var, förrutom Indian ankorna (även kallade myskanka), var att det fanns en "vanlig" svensk anka och en svan, som höll ihop, år efter år. Båda hade blivit inplanterade av olika skäl och hittat varandra. Ankor och svanar, eller iaf svanar, har vanligtvis en och samma partner livet ut. Och om partnern händelsevis skulle dö, skriker den andra svanen ihjäl sig. Men de hittade varandra, udda men söta!
I detta idylliska område med den härligaste atmosfären man kan tänka sig med äppelträd och plommonträd omvartannat, mycket vackert byggda hus med bruk som tegel och trä, åkrar som sträcker sig så långt ögat når när man kikar igenom en avlägsen tät häck, har varit förtjänsten till mina mest harmoniska barndomsminnen. Det är 9 år sen jag var där, 9!!! Men jag känner det verkligen nu, jag måste dit, MÅSTE!! Kan hända att jag fäller en tår när jag väl får sätta min fot där igen. Bara för att vara sådär härligt blödig som jag är!! hohoo






Åhh kom på att jag har tortilla chips med cheese smak i skåpet!! MMMM!!;)



Natti










På tal om kalasbyxa

Ett internt skämt som startade för ca 1 år sen, en festlig lördagskväll hemma hos Piga, när jag drog på mig ett par leggins med text längs hela benet och det kändes verkligen som att jag gick runt med en kalasbyxa! Men, gott folk, jag har hittat den ultimata, snyggaste(?), fräsigaste kalasbyxan EVER! Sonia Rykiel har ju nu som känt lanserat en kollektion för H&M, en spexig och färgsprakande kollektion som säkert skulle passa många, dock inte mig. Men den här kalasbyxan skulle jag gärna satt tänderna i, bara för att ha, för att skratta!!



TAAAATAAAAA!!! Men tyvärr gott folk, den är SLUTSÅLD!!


Annars så hittade jag faktiskt ett rätt så skapligt klädesplagg som skulle vara det perfekta mysplagget!


Jumpsuit! Men också det SLUTSÅLT! Nåja.




Lite efter?

Jag är nog alltid lite efter alla andra, inte alla men för att ta ett exempel. Jag hittade en suveränt bra "ny" låt av One Republic-All the right moves och trodde att jag var någorlunda i tiden med den, men ack så fel. Var väl för en sådär 2 månader sen den kom ut på YouTube samt bloggar, facebook, twitter you name it. Men sen undrar jag hur det alltid kan finnas dom som är topp uppdaterade när jag själv inte har någon koll alls? Är det jag som är helt efter eller är det dom som helt enkelt inte har något liv? Vars finns dom här hemsidorna? Finns det en sida där det alltid finns det senaste inom film, musik, mode. För så vitt jag vet så söker jag alltid ihjäl mig även fast vi har den enklaste sökmotoren som någonsin uppfunnits, Google! Jag är nog inte så IT girl som jag trodde/önska att jag var. Men alltså, orka söka! Orka veta allt jämt!






Nåväl, för er som har missat så har ni hela ELLE galan i ett avsnitt här;)


Men också, en fruktansvärt söt, gotisk film jag såg för nån vecka sedan, 9, ja så enkelt heter den, 9.
Här har Tim Burton även sin högerhand så den kan inte bli annat än intressant!





Natt!


Kontraster!

Ja snacka om kontraster man lever i, från att varit konstant "ledig" till att jobba på både akutvården och Vero Moda i två dagar så blir man ju helt överfylld all information av olika slag. Speciellt Vero Moda eftersom det var min första dag, en slitsam men rolig och fartfylld dag! Renovering komma skall så hela butiken är under utförsäljning, vill ha massor!! Är jätte mycket fint!
Nåja, mör i kroppen och magen skriker på föda. Kan inte säga att kostcirkeln har följts idag, en plätta till "lunch" och Max till middag:P Men gott var det! Ska stilla min hunger med en smörgås och oboy så att man kan lägga huvudet på kudden snart. I natt kommer jag sova som aldrig förr. Måste ju orka med ännu en spännande dag, eller nja, frissan och arbetsförmedlingen var väl det enda inplanerade. Drabbel, sov gott folket!


Ett litet boktips igen tänkte jag tillägna er! Slutet på sagan var bara början av Janelle Brown. Suverän bok med en lite mer verklighets trogen vardag där boken riktar in sig på ett liv i Silicon Valley, att vara lyxhustru, att vara en misslyckad dotter och skribent samt en rastlös tonåring. LÄS DEN!



Sol

Jag säger då bara det, underbara soool! Jag och Johanna inledde dagen med en suveränt härlig promenad på isen. Nu har dom öppnat hela vägen runt dessutom så lungorna får andas på nytt! Så idag har jag lindrat mitt extremt dåliga samvete för att jag inte tog mig ut ens en minut i den friska luften i helgen, FY! Den enda luften jag andades var luften hemma, rök(passiv dessutom), alkohol och krog! Inte för att jag mådde dåligt av det direkt, var riktigt trevliga två ute kvällar, men två?? Min stackars (gamla) kropp är inte vad vid såna bedrifter. Så igår ville mitt huvud försvinna bort till Bahamas och lämna min stackars kropp här för SE vad jag hade gjort mot det! Ne jag mådde inte sådär toppen men humöret gick upp 10 oktav när mitt hjärta kom in genom dörren efter en helg i det friska med skoter och dylikt, med en bukett rosor! Och en massa kramar då förståss;) Extremt förnöjd när han dessutom skaffade mig panodil! En väldigt mysig kväll med massa kramar att ta igen, bad, massage och film! Jag somnade som ett barn!

Imorgon har jag äntligen bokat upp Jeanett för ett extremt efterlängtat besök under saxen! Senare på torsdag är slingning på schemat, finally!! Perfekt inför min entre på Vero Moda på fredag. Ska jag nu visa mig så offentligt som man bara kan så måste barret fixas. Vilket lättnad!

Nu ska jag fortsätta min dag med plugg, den här veckan och fem veckor framåt studerar jag Kommunikation. Kan nog vara ganska intressant.



Min vackra bukett! Tillbringaren är från Strasbourg(Frankrike)
som är ett arv från min morfar.


Karma

Äntligen äntligen äntligen, karma är verkligen på min sida nu(eller Nina;)! Jag slipper sjukhuset, jag slipper verkligen att sätta min fot innanför de dörrar där det känns som att mina fötter ska sjunka ner i ett stort djupt hål av riktigt seg sörja! Och det blev bättre än ett skrivbord, MYCKET bättre;) Nästa fredag visar jag mina skills och suger in ny information om en totalt främmande värld att jobba i för mig, men lätt den roligaste värld som finns, en värld fylld av kläder och mode! Kan inte sluta le!:) Ja nu har jag inte fått jobb på ELLE som det kanske låter, men detta känns precis lika stort för mig! Mer info kommer senare;) Tack tack tack tack!!! Finns nog ingenting som beskriver hur glad jag är nu!

Nåja, förrutom det så har jag varit och lunchat med Nina och Johanna m.m och inväntar en middag/vin bjudning hos Johanna för eventuell utgång senare! Härligt helt enkelt! Men först och främst ska jag vila för efter extrem sömnbrist så känns som att jag är bakis huuuh!

Have a nice day;)


Koka soppa?

Eller mixa. Ja så var det. Jag fick för mig här för någon dag sedan att koka mig tomatsoppa för första gången, hur enkelt recept som helst åå ingen disk! Ne men god blev den och enligt receptet skulle förstås soppan mixas. Självklart häller jag ner den kokande soppan i mixern, rågat, och kör igång! Resultat: tomatsoppa I HELA köket och på mig själv. Resultat: en bölande Cia med brännmärken på armen och soppa upp till taket. Suck, här skulle jag vara händig. Nåja, efter att fått in i russinet att soppan måste svalna först så gick det bra tillslut, mixad soppa och smakade sådär.

Har ännu inte lyckats släpa mig till sängen efter nattens arbete, har inte jobbat natt sen sommaren och känner mig verkligen inte taggad att någonsin jobba natt igen heller, men, OM det inte hade varit för pengarna så hade jag inte satt min fot på sjukhuset igen. Jag längtar, LÄNGTAR verkligen tills jag får sätta mig med en mygga i örat och inte göra annat än att svara "Hej och välkommen till blaha, vad kan jag hjälpa till med?" och arkivera dokument. Snälla rara karma, var lite shysst nu!

Gårdagen spenderad jag på LTU med Annie, mycket trevligt tyckte jag, både sällskapet och skolan. Nån dag sitter jag också där eller på något annat universitet och kränger lite lärdom. Sen hann vi med provkörning av nya Skoda:n, jag kollade på när Annie plågades under nagel fixning;) och en prommis runt sjön! Idag kommer jag inte hinna med mycket annat än sova, slöa, slappa, dröna, kanske jogga(helst) och laga mig en kulinarisk måltid.

Sådär, nu fick jag "dokumentera" av mig lite!Sov gott männsk!


                               


Ja, håret

Ja vad ska man säga, det är snart ett år sen jag fick in i min lilla äppel hjärna att jag skulle bli blond och startade projekt "bliblondpåsjudagar" projektet. Jag VAR också blond på sju dagar men gul, like a chickeen. Hade säkert varit en färg jag
kunnat leva med, tycker jag idag! Lätt att vara efterklok va? Hur som helst så resultera det i extrem förslitning och att jag ville bli askblond, vilket jag skulle förverkliga själv genom att köpa mig två härliga askblonda färger på Parelle. Resultat=grönt! PANIK!GRINA! Nåja, nu är håret påväg till ljusare tider (färgen och kvaliten). Kalufsen behöver dock en rejäl innovation i form av klippning, färgning, slingning och om jag får som jag vill slänga i lite hårförlängningar. Men färgen som jag vill uppnå är ett litet problem nu, med tanke på pågående reparation! Nåja, nån gång ska det bli och det blir i form av en askblond av något slag. Vill helst hamna någonstans här:

 

Med ett par lappar så går det nog att lösa, sponsring godtages!
Så just nu pågår projekt hår och beach body 2010!!

Inge mer wajjn, nu ska jag äta mina ägg!!;)

Ett Tips

Måste bara tipsa om en triologi som är heelt fantastisk bra! Det är verkligen såna där böcker som man läser vars man är och vad man än gör. Och läser man inte så vill man läsa! Dom handlar om tre syskon som är bosatta ute på slätterna i Ardmore, Irland, hur dom sköter sin restaurang och tacklar kärlek! Det är helt suveränt hur Norah beskriver naturen, människorna och även den irländska magin! Dom är ett lyckopiller!!

  

Solens Diamanter, Pärlor från månen och Havets Safirer!
Reed and weeep!!


Avataaaar mee

Men herregud vilken film, trots kramp i benen efter ca 2h och 40mins sittande så hade jag kunnat sitta dubbelt så länge bara för att få vara med i deras underbara lilla värld en stund till. Snacka om feel good film! Jag var grinfärdig och reste ragg nästan hela filmen! Den ska jag ha på DVD snabbt som attans, förhoppningsvis kommer den i 3D, vilket jag tycker skulle vara underligt om den inte gjorde! Sen blev vi ju varse om andra 3D visningar som går nu, bland annat Det regnar köttbullar! KAN man ha en bättre titel? Men, den 5:e Mars kommer det jag väntat på i över ett halvår nu, Tim Burtons Alice i Underlandet. Det går nog inte att beskriva hur mycket jag uppskattar var och ett av hans verk, sen första Batman filmen har jag varit såld. Alice i Underlandet kommer ju givetvis i 3D också, kan inte säga annat än TOPPEN!!






Dagen innehåller inget annat än plugg för mig!!

Dagen D

Och med det menar jag att jag äntligen får se Avatar 3D ikväll! Jag och Crille styr oss till Piteå och myser med de blå, popcorn och gooodiis!!
Jag skämms ju nästan att jag inte tagit ut mig på isen idag, man valde fel dag att vara bakis på, verkligen! Nåja, det kommer fler dagar skulle jag tro. När vädret börjar bli mildare och dagarna ljusare kan man inte vara på annat än gott humör!
Kvällen igår var väldigt rolig, fylld av skratt! Avrundade kvällen på Allstar efter förfester(na) där det sackade som vanligt! Förfesten är alltid bäst;)

Nåja, ska slänga ihop nån meny och kasta mig i duschen för att förfina mig extra för de blå!



Goddag

Vilken dag va?! Hur skönt hade det inte varit att skutta ut på isen i dunisen med ett par pilots och bara sjunka ner i en driva med en ketchupdränkt korv?? Varm choklad kanske halvt spetsad med lite minttu? Vilken dag va! Men fallet är ju nu att jag sitter med skolarbete upp över öronen, jag har två inlämningar i Administration A(som ska vara inne imorgon) vilket en av inlämningarna BARA innehåller uträkningar av fakturor! Suck! Nåja, kursen är ju dock det roligaste jag läst tror jag och betygen är på topp så jag kämpar mig igenom det tråkigaste för att få göra det roligaste.

Kvällen spenderar jag med mina goda vänner Kristoffer och Dennis m.m! Hockey på tv och ölen är på kylning. Sen ser vi vars kvällen tar oss. Jag känner mig positvivt inställd så egentligen spelar det ingen roll om vi så skulle hamna på lokalkrogen i Dorotea! Outfiten är också bestämd vilket är ovanligt för mig då jag brukar stå i sista minuten och kasta plagg efter plagg i växande högar över hela lägenheten, booombraid yeeah! Hur som helst så kommer/SKA kvällen blir toppen!


           
Jag och Dennis för måå-           Kristoffer för flera år sen
nga år sen känns det som!        på Ökx-cruising när han
                                           just rustat vofflan till en
                                           ja, V4!!



I'm baaaaack!

Bara för att citera dåren i Independence Day innan han gjorde en trevlig påhälsning till huvudrollerna, Aliensen ja. Ne hur som helst. Jag startar igen! Jag tog en behövlig paus, min statistik är FANTASISK med som mest 3 unika besökare om dagen och nu börjar Norden gå mot ljusare tider igen.

Min vardag är som vanligt, äta, sova, jobba(?)sööka jobb var det ja, plugga(jaaaa), träna, fika och baaara vara. Med Crille vid min sida och alla andra goa vänner så är dagarna långa eller korta. Tråkiga eller roliga. Ja som en Svenne helt enkelt! ;)

Bloggen är definitivt under konstruktion! Designen är sådär härligt tråkig men snart ska man väl kunna piffa till den med iaf en annan grå nyans eller nå :P

Ne, vi hörs helt enkelt så ser vi vars detta leder!


Åh! Juste, jag är inte onykter, fredagkväll/natt, vet vad ni tänker men jag har noga tänkt igenom mitt beslut och nu tog jag tha big step;)



RSS 2.0