Fantastiskt

För er som inte kollat väderprognosen för dom näst kommande dagarna så väntas snö, MYCKET snö, för det har vi ju inte nog av va? Bra idé! Men det kan vi ju fira på något sätt, kanske köra skoter? Men nä, för det är lovat sån där blöööt snö, ouusch!! Ät inte svart snö bara!

Nåja, kontoret är eko tomt då alla gett sig ut på någon slags vandring mitt i allt, friluftsdag, friskvårdsdag kanske det heter? Friluftsdagar hade man på mellanstadiet. Hur som helst så är jag näst intill själv plus chefen som sitter vägg i vägg, läge för fjäsk!!?? Ne så drastisk ska jag inte vara 5:e dagen på jobbet. Jag stannar inne iaf, finns inte läge för allt för mycket frisk luft med min täppta näsa. HUR mycket snor kan det finnas egentligen? Annars så känns det här jobbet som semester jämfört med sjukhuset m.m som man prövat på. Här sitter jag med min egen lilla dator och döper om ritningar i miljarder och varierar med att skanna in ritningarna. Svårt? nepp! Jobbigt? Ehh njaaa! Jag trivs som guldfisken i sin runda skål! Super!




Sjukt roligt!!








Alltså

Så fort man kommer igång, när rutinen börjar sätta in och dagarna blir någolunda normala av ett normal göra som jobb så säger kroppen ifrån. INTE VAAAAAN, meskropp! Manpower gav mig som uppdrag att agera administratör i Piteå i tre veckor vilket jag hoppar högt av! Första dagen i fredags och självfallet blir skallen tung idag. Irriterande, bara lite. Nåja, idag har jag laddat om, druckit te och kurerat mig så gott jag kan, imorgon infinner jag mig igen på stadshuset med alla möjliga ritningar och mitt lilla kontor. Skumt i tell ya, skumt känns det, men viktigt på något sätt och riktigt roligt:) Pluggeriet väntar och magen börjar skrika så taaaaa taaaa!



Härliga dagar

Dom fortsätter flöda, and more to come!! Man blir som en helt annan människa när man känner solen på huden och D-vitaminen produceras samtidigt som endorfinerna får spratt!! Härligt helt enkelt, grymt härligt. Och våran fabulooosa lägenhet bidrar verkligen till ljuset i samvaron, stora fönster och vitt vitt vitt överallt. Man blir en energiknippe när man får stiga upp och bara se. Jag längtar verkligen till helgen, reeeelaaaaax!! Hejdå staden för ett par dagar, abborren IS MINE!!
Men först och främst ser jag framemot en super kväll med Carro och Linn på Allstar, ÄNTLIGEN tog Caroline sitt förnuft till fånga och svepte sig tillbaka till hamnstaden! Lycka:)

Nåja, nu väntar plugg och mitt gröna te!



Flyga drake

Ja det var riktigt nära att jag lättade från marken när jag skulle ta den dagliga prommisen runt sjön! HALP! Synd på det härliga vädret i övrigt. Dagen blir den stora pluggdagen då jag sackat efter en aning och laga någon ny spännande rätt. Men nu till den bästa nyheten EVER, min vän Caroline flyttar heeeem!!! Förhoppningsvis genast i veckan men senast i Juni, ja det är otroligt vad jag har saknat henne, såå kuuul:D Vårkänslorna börjar hoppa och jag känner mig allmänt mild och glad. Kanske för att man fick inandas lite stuge luft i helgen också. Helt otroligt vad en stuga kan göra mycket med en miiil lång is, knappt en människa så långt ögat når, gnistrande sol, tystnad, lukten och bara känslan! I helgen drar vi längre bort från civilisationen vilket känns som en befrielse, ca 20 mil härifrån ska vi sitta och pimpla på en is där det verkligen inte kommer synas mer än kanske 5 pers! Pimpla kan ju vara det mest avkopplande som finns dessutom. En stuga där man får värma fötterna vid en ständigt tänd brasa och värma själen med en kopp varm choklad, grymt!! Jag längtar! Men innan ska jag lösa den tråkiga verkligheten med alla måsten så jag inte behöver tänka på annat än fisken som kanske nappar!




Besvär?

Att gå igenom en Detox är ju rena rama barnleken, med all den underbara maten som man får smaka på och röra till smaklökarna med så kommer jag ALDRIG äta pulvermos med fiskpinnar igen. Dom senaste dagarna har jag gjort extremt goda och lyckade maträtter, den ena bättre än den andra. Ska bjuda på lite bilder där ni får se läckerheterna:


Fredagens middag bestod av ungsbakad kyckling fylld med scharlottenlök, vitlök, timjan, rosmarin, färsk persilja och körsbärstomater, öst med grönsaksbuljong och pressad citron över. Det egentliga receptet innehöll även Shiitakesvamp med då det är totalt omöjligt att få tag på så fick vi bli utan den här gången. Serverades med en sallad bestående av dinkel/fullkorns pasta, tomater, ruccola, romansallad och fetaost samt en cremé fraiche sås med vitlök och persilja. MUUMS!!

Lördagens middag blev kycklingburgare, har tyvärr ingen bild! Men degen som fick underhålla min matberedare bestod av kycklingbröst, salladslök, vitlök och färskpersilja. Formade till hamburgare stektes dom i ugnen och serverades med paprika, gurka, körsbärstomater, riven morot och krispsallad som skulle fungera som "bröden". Egentligen gemsallad men vad ÄR det? Nåja, till det gjorde jag även en grillsås ,som det kallades, på finhackade tomater, vitlök, rödlök och färsk basilika. Vilken hit det med!


   

Dagens var definitivt finalisten av maträtterna. Jag tror även den var THE FINALIST någonsin. Smaklökarna fick sig en otrolig resa kan jag säga, så mycket smaskigt, så mycket nyttigt och allt smakade grymt. Jag kände smaken av allt och inget tog över den andra. Detta är då laxfileér som förmarinerats i apelsin saft/skal, salladslök, vitlök, ingefära och japansk soya. Skivade sedan apelsin till toppen, bakade i ugn, lagda på en bädd med ruccola,romansallad och alfagroddar. Serverade med ångkokta grönsaker, östa med skyn. Crille ville ha någon slags potatis till vilket blev potatis kroketter, men kan nog serveras med något "lite finare". Och jag säger då det, PERFEKTION och jag har nog aldrig ätit så god lax. SUPER! Try IT!

Och maträtterna fortsätter bara, imorgon blir det gul/röd böngryta, säkert inte lika lyxigt men GOTT!





Detox fas

Japp, jag har bestämt mig för att gå igenom ett Detox program. Känns extremt bra med tanke på att alla andra metoder för att "rena" kroppen känns som bluff och båg. Hitta ett jätte bra program som jag nu ska följa i två veckor på www.detoxdiet.nu samt tips från Anna Skipper och en bloggerska. Och vet ni? Det känns redan bra i kroppen, dock har jag en extrem huvudvärk. Blev ett LIITET snedsteg idag då Crille lillasyster fyllde nio och man blev ju självklart bjuden på gotta, men vem kan tacka nej till tårta av en nio åring?! Suck! Nåja, receptet är helt suveräna och maten är jätte god! Finns ingenting som är en besvikelse förrutom hur man ska kunna få örter på kruka att överleva i mer än en vecka. Är ju näst intill omöjligt att få dom att överleva då dom blivit så hårt hanterade på affärerna men undra om man ska börja odla själv? Har ju det perfekta fönstret för det! Härligt att man börjar bli gammal! Och dessutom, finns nånting godare än groddar? Allvarligt talat så älskar jag det, kanske med tanke på att jag är halvt uppväxt på det, farmor odla det själv så fint i sitt lilla köksfönster, juuuum! Kan ju alltid följa tipset att odla på en binda men jag tror jag avböjer, det absorberar ju så bra! Right?

Inhandlingen igår var riktigt intressant men efter att jag plockat 20/40 punkter grönsaker/frukter/linser/bönor/fröer på min lista så titta Crille på mig som jag hade tappat bort tvångströjan på vägen. Han kommer absolut inte bli missnöjd när han får smaka på blåbärsgröten med soyamjölk, guuud vilken vaniljglassdrömmedblåbärssmak muums! Känns inte rimligt att det kan vara nyttigt när den är sagolikt god! Men det är den. Alla underbara smoothies, teér, soppor, gratänger, wraps, grytor m.m gör mig otroligt taggad och jag vill laga mat hela tiden! Nu jävlar, nu är det dags för UTRENSNING!

Sen måste jag ju säga att H&M har lätt dom bästa budget nagellacken, hittade en grymt fin blåfärg(blue my mind) för ynklig liten peng, 39.90:-! OCH det behövdes bara ett lager! HÄRLIGT!



Happy go lucky!!!!

Ja att jag är nöjd, jag är så NÖJD! Det känns bra med goda nyheter och än bättre när det blir flera efter varandra. Och ÄN bättre när det gäller jobb, Manpower valde att ta in mig, så härligt, härligt, häääärligt!! Ohh jag är så glad:D Nu får vi se vad mitt första uppdrag kan tänkas vara, måste skaffa mig en riktigt stilig kostym så man inte ser ut som en slob när man ska på intervjuer. Det känns verkligen super det här och helt rätt, bara nöjd, har jag sagt det? NÖJD! Bara för det skulle jag kunna gå ut 7 nätter i streck på sjukan, nemas probs! Jag måste lugna ner mig lite känner jag:P

Dagen blev en riktigt skön dag trots vårat "olika sorts" väder. En snabb fika med Nina och Piga (HEJA NINA) samt att jag hälsat på min Farfar med mina bröder. Det var INTE igår, skämmes! Jag har verkligen saknat han. Sen blir ju inte kvällen sämre heller, en renskav puttrar på spisen och min nya vackra skinnkalender ska bli personifierad!

Nu är jag dessutom hälsofreak på allvar, Crille har sår i öronen men nu jäklar är jag på g!!


Ha en bra kväll!! TUUDLES



RSS 2.0